INLOGGEN

Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap

Zondag 11 februari was het Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap. Voor ons als Mosadex Groep een belangrijke dag. Wij zijn namelijk koplopers op het gebied van medicatieveiligheid. Zonder onze powervrouwen hadden we daar nu niet gestaan. Petra Hoogland (Apotheker en Hoofd Farmaceutische Zorg bij Service Apotheek) is één van die powervrouwen. Medicatieveiligheid is waar zij blij van wordt. Medicatieveiligheid is een belangrijke pijler in de apotheek. Zie hieronder het filmpje waarin Petra uitleg geeft waarom medicatieveiligheid en wetenschappelijk onderzoek zo belangrijk is voor de apotheker.  

Video transcriptie: "Mijn naam is Petra Hoogland, apotheker en hoofd farmaceutische zorg bij Service Apotheek. Waar ik blij van word, is dat medicatieveiligheid ieder jaar verbetert en dat de patiënten van de lokale Service Apotheek daarvan profiteren. Daarom investeert Service Apotheek in wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek is de basis van farmacie. Vanuit Service Apotheek vinden we het heel belangrijk dat het onderzoek aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden in de apotheek."

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de farmacie. Service Apotheek ondersteunt het wetenschappelijke onderzoek dan ook waar zij kan. Eén van deze onderzoeken is het promotieonderzoek van Sanne Verdoorn. “Doelmatige toepassing van medicatiebeoordeling in de praktijk: op zoek naar de juiste patiënt en de juiste uitkomstmaat”, is de titel van haar promotieonderzoek. Meer weten over Sanne, Service Apotheek en haar onderzoek rondom medicatieveiligheid? Hou de website in de gaten! 

Binnen het thema medicatieveiligheid, vindt u de volgende artikelen vast ook interessant:

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: