INLOGGEN

Service Apotheek in prijzen op PRISMA-symposium

Successen voor Service Apotheek op het PRISMA-symposium dinsdag 16 mei in Amersfoort. Onderzoekster Sanne Verdoorn ontving de prijs voor haar presentatie over de DREAMeR-studie: de toepassing van gezondheidsgerelateerde doelen bij een medicatiebeoordeling bij ouderen. Service Apotheek is in 2016 gestart met deze innovatieve studie. Ongeveer 30 Service Apotheken nemen deel.   

Beste onderzoeksartikel

Marcel Kooij, apotheker bij Service Apotheek Koning in Amsterdam won de prijs voor het beste onderzoeksartikel geschreven door een openbaar apotheker. Kooij schreef een artikel over de effecten van telefonisch advies om therapietrouw te bevorderen: Effects of telephone counseling intervention by pharmacists (TelCIP) on medication adherence; results of a cluster randomized trail. Een studie, die is gepubliceerd in Frontiers in Pharmacology, waarbij patiënten na de start van hun chronische medicatie een telefoontje kregen van hun apotheker.

Mooie prestaties die nauw aansluiten op de ambitie van de Service Apotheek-formule: als koploper op het gebied van kwalitatieve farmaceutische zorg willen we een belangrijke bijdrage leveren aan beroepsontwikkeling door deelname aan onderzoekstrajecten en wetenschappelijke publicaties.

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: