INLOGGEN

Wist u dat roken niet alleen slecht is voor de gezondheid, maar ook het effect van medicatie beïnvloedt, en bijvoorbeeld bijwerkingen kan veroorzaken? Zo hebben rokers tot meer dan 30% meer insuline nodig, én kan roken voor diabetespatiënten insulineresistentie verergeren. Daarom is het zinvol om te stoppen met roken in overleg met de lokale apotheker of ApotheekZorg. 

Thuisbezorging van medicijnen en nicotinevervangende middelen

Met de ondersteuning van ApotheekZorg staat een patiënt die wil stoppen met roken er niet alleen voor. Dankzij het landelijke distributienetwerk levert het team vanuit Bladel medicatie en nicotinevervangende middelen door heel Nederland. De medicatie helpt de patiënt om uiteindelijk op eigen kracht afstand te doen van de verslaving. 

Vergoeding door zorgverzekeraars

Ondersteuning met medicatie bij stoppen met roken is door veel zorgverzekeraars opgenomen in het basispakket aan vergoedingen. ApotheekZorg levert niet alleen de medicatie, ze regelen ook de declaratie bij de betreffende verzekeringsmaatschappij van de patiënt. Zo hoeven zij zich om de vergoeding geen zorgen te maken. 

Zowel een voorschrijver, apotheker of officieel erkende coach kan een recept voor medicatie bij stoppen met roken uitschrijven en doorsturen naar ApotheekZorg. 


Misschien zijn de volgende expertises van ApotheekZorg ook interessant voor u?

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: