Onze verhalen - Vijf vragen aan

5 vragen aan Evelyn Schuil-Vlassak

29 juni 2020
Dranghekken, 1,5 meter stickers en een optimale inzet van bezorgers, dienstluiken en afhaalkluizen. Bij Apotheek Allart in Alphen aan den Rijn is het op het oog rustig, maar schijn bedriegt. Wij spreken mede-eigenaar Evelyn Schuil-Vlassak over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening.

Dochter van Mosadex-oprichter Jean Meiser vertelt

15 juni 2018
Wij spraken Péronne Weersink-Meiser, 47 jaar en apotheker. Péronne studeerde net als haar vader farmacie in Utrecht. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Péronne heeft twee apotheken in de gemeente Waalwijk.

Op zoek naar de juiste balans

18 mei 2018
Vandaag is het Wereld IBD-dag. Inflammatory Bowel Diseases (IBD), is de meest gebruikte benaming voor chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. Samen met colitis ulcerosa valt de ziekte van Crohn hieronder. Colitis ulcerosa manifesteert zich in de dikke darm en beperkt zich tot ontstekingen in de binnenste laag van de darm.

Een tekort aan apothekers? Studenten: ga voor farmacie!

16 mei 2018
De kranten koppen ‘er dreigt een tekort aan apothekers’. Hoe kijkt de 31-jarige apotheker Ferhat Ak met zijn apotheek in Amsterdam hiernaar? Met gepassioneerde ambassadeurs zoals hij, kan het niet anders dan dat het tekort aan apothekers snel wordt opgeheven.