Petra Hoogland

Waar ik blij van word? Dat de farmaceutische zorg ieder jaar verbetert. En dat patiënten van lokale Service Apotheken daar van profiteren.

Samen met mijn team houd ik me bezig met het verbeteren en vernieuwen van farmaceutische patiëntenzorg. Het individu achter de richtlijn vervult daarbij een sleutelrol. Aansluiten op de behoeften van de patiënt bepaalt mede het succes van een effectieve geneesmiddelenbehandeling.

Koploper
Service Apotheek is in Nederland op steeds meer terreinen de innovatieve koploper. Daar ben ik trots op. In de missie van de formule staat niet voor niets dat je voor de beste farmaceutische experts van Nederland bij een Service Apotheek moet zijn. Mijn achtergrond als clinical pharmacist helpt hier inhoud en vorm aan te geven.

Medicatiebeoordelingen
Het grootste gedeelte van mijn tijd besteed ik aan medicatiebeoordelingen. De opkomst bij de scholingen die we faciliteren is waanzinnig. Maar het dynamische speelveld van de farmacie vraagt meer dan alleen vakinhoudelijke kennis. Daarom ondersteunen we onze apothekers ook heel praktisch: met FTO-materialen, patiënten- en artsbrieven. We moeten verbinden met collega’s in de eerste lijn: we hebben elkaar keihard nodig!

‘Mijn Service Apotheek is de beste’
Mijn ambitie? Een continue groei van zorginnovaties die gecontracteerd worden. En een patiënt die uiteindelijk bereid is voor de meerwaarde te betalen. We maken stappen, maar zijn afhankelijk van de mogelijkheden binnen de verzekerde zorg.

Steeds vaker benutten we daarom met patiëntenorganisaties ons gemeenschappelijk belang: de zorg beter maken. Ik durf te zeggen dat wij het aantoonbaar beter doen dan de markt, maar belangrijker is dat een lokale klant dit erkend. Dat hij of zij zegt: “Voor het beste advies over genees- en hulpmiddelen, ga ik naar míjn Service Apotheek”.

Input uit het veld 
Om dit te bereiken vraag ik input van collega’s en apothekers uit het veld: wat kan er nog beter? Moet het beter? En zo ja; hoe? En als het goed is, is het goed. Dan mogen we ook trots zijn en onze successen vieren.