december 2018

Apothekers in actie tegen Zorg en Zekerheid

21 december 2018
Ongeveer vijftig apotheekteams voeren op 20 december actie voor de deur van het hoofdkantoor van Zorg en Zekerheid in Leiden. De apotheken protesteren tegen het starten van een zeer uitgebreid preferentiebeleid en de slechtere contractvoorwaarden voor apotheekzorg, die de zorgverzekeraar heeft aangekondigd.

Mosadex-magazine nummer 9

21 december 2018
Heeft u het nieuwe Mosadex-magazine al gezien? In dit nummer blikken we terug op het jaar 2018, interviewen we apothekers én spreken we collega's van verschillende dochterondernemingen.

Steun uw apotheek

17 december 2018
De Zoetermeerse apotheken en de SGZ maken zich zorgen over de toekomst van de apotheek in Nederland en hebben daarover een brief aan de Minister geschreven, waarin zij hem oproepen tot actie. U kunt deze oproep steunen via de website: steunuwapotheek.nl.
Steun-uw-apotheek

Wij feliciteren de beste apotheken van Nederland!

14 december 2018
Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer is uitgeroepen tot de beste apotheek van Nederland 2018. Deze Service Apotheek levert de beste kwaliteit farmaceutische zorg en dienstverlening aan de balie.

Geneesmiddelentekorten: de oplossing van Mosadex Groep

14 december 2018
De toegang tot geneesmiddelen houdt farmaceutisch-minnend Nederland bezig. En ook ver daarbuiten leeft het thema. De farmaceuten met een eigen visie. De politiek roept, maar komt nog niet in beweging. De zorgverzekeraars houden zich op dit dossier op afstand. Het apotheekteam ligt wakker. De patiënt in verwarring. De media zitten er bovenop. Vanuit Mosadex Groep denken wij mee over oplossingen in de keten. Bestuurder Ludwig Castelijns ventileert zijn visie.

Stamceldonoren kunnen voortaan thuis voorbereiden op donatie

12 december 2018
Stamceldonoren hoeven in de voorbereiding van het afnemen van stamcellen minder vaak naar het ziekenhuis af te reizen. Dankzij een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Stichting Matchis en Amgen kunnen ze namelijk thuis of op kantoor een middel toegediend krijgen. Dit wordt door een speciaal getrainde verpleegkundige van ApotheekZorg gedaan en zorgt ervoor dat stamcellen in de bloedbaan terechtkomen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in het plannen van de afname van de cellen en het vervolgens toedienen van de gezonde stamcellen aan patiënten in een transplantatiecentrum.

Schakel openbaar apotheker vaker in bij vaccinatie

12 december 2018
Openbaar apothekers in Europese landen moeten een grotere rol krijgen bij de nationale vaccinatieprogramma’s, zowel bij het verstrekken als het toedienen van vaccins. Dat stelt de Europese organisatie voor openbaar apothekers PGEU.