Nieuws

De oudste in de cirkel

14 september 2020
Maar nog steeds vooruitstrevend. Nu Holland Pharma haar 50-jarig jubileum viert krijgt zij het podium. Want als oudste in de Mosadex-cirkel is zij zeker niet ingedut. Het tegendeel. De ontwikkelingen zijn in volle gang! Directeur Jan Bouwman neemt ons mee in zijn verhaal.

Fisher Farma, Pharmachim en G-Pharmaceuticals worden opgeheven, activiteiten worden overgedragen aan Medcor Pharmaceuticals

02 september 2020
Per 1 oktober worden Fisher Farma, Pharmachim en G-Pharmaceuticals opgeheven. De rendabele bedrijfsonderdelen worden ondergebracht en gecontinueerd bij Medcor Pharmaceuticals.

NControl, al 10 jaar dé softwareleverancier voor de farmaceutische zorg

29 juli 2020
Het is het begin van de maand en het einde van de werkdag. U heeft zojuist uw laatste patiënt geadviseerd op basis van zijn farmaceutisch dossier. U bekijkt de status van een bestelling en stuurt de declaraties naar NCasso. Voor u de normaalste zaak van de wereld. Maar wat gebeurt er achter de schermen bij NControl?

Medicijnafval tegengaan? Download en verspreid onze handige poster!

16 juli 2020
Uw apotheek is hét verzamelpunt om te voorkomen dat ongebruikte medicatie in de natuur belandt. Helpt u ook mee?
Download en verspreid onze poster. Samen zorgen we voor bewustwording over de impact van medicijnresten op onze natuur. Bent u een Service Apotheek? Download dan de Service Apotheek-versie! 

Care4homecare ontvangt wederom ZKN-keurmerk voor het leveren van hoog kwalitatieve medische (na)zorg

03 juli 2020
Een spannend, maar mooi moment voor het team van Care4homecare. Op donderdag 2 juli ontvingen zij, na het behalen van de audit, opnieuw het ZKN-keurmerk. Care4homecare is daarmee de enige ambulante kliniek in Nederland met het keurmerk. Hiermee voldoet het team en de organisatie aan zeer strenge kwaliteitseisen.

Eerste patiënt gebruikt nieuwe slimme dispenser voor Medicatierol®

26 juni 2020
Samen met FocusCura heeft Apotheek Voorzorg de afgelopen maanden gewerkt aan de implementatie van een nieuwe medicijndispenser voor de gebruikers van de Medicatierol®, genaamd cMed Plus.

Een 'masker 19'-melding in uw apotheek? Met deze 5 tips van Veilig Thuis bent u voorbereid!

10 juni 2020
Parijs, de plek waar huiselijk geweld binnen één week met 36% zou zijn gestegen sinds de invoer van de coronamaatregelen. Reden genoeg voor de Franse overheid om de landelijke meldcode ‘masque 19’ te introduceren. Diezelfde dag kwam al de eerste melding binnen bij een Nederlandse apotheek. Een doorslaggevend signaal om de term ‘masker 19’ ook in Nederland kenbaar te maken. Toch spelen er nog een hoop vragen over dit initiatief.

Samenwerken in de keten

10 april 2020
Een alarmerend bericht binnen Mosadex Groep: “Er is een tekort aan desinfecterende handgel”. Een niet te missen item in het koffertje van een verpleegkundige van o.a. ApotheekZorg en Care4homecare.

Advieslijn hulpmiddelen

10 april 2020
Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal. De coronacrisis zet de leverbetrouwbaarheid van hulpmiddelen onder druk. Vervelend als er hulpmiddelen tijdelijk niet leverbaar zijn. Bent u als apotheker op zoek naar een alternatief? En niet in de gelegenheid om dit zelf uit te zoeken?

Samenwerken tegen medicijntekorten

03 april 2020
De wereld is in de ban van het coronavirus. Voor goede gezondheidszorg zijn medicijnen cruciaal. Medicijnen die wij als groothandel distribueren naar apotheken door heel Nederland. Maar wat als de voorraden opraken en de medicijnen niet meer voor handen zijn?

Pagina's